Invitație Europa Creativă MEDIA. Prezent & Perspective @ TIFF Industry Hub, 2 iunie, orele 11.00

Data introducerii: 31 Mai 2018

Europa Creativă MEDIA la TIFF Industry Hub, sâmbătă,  2  iunie, orele 11.00

Biroul Europa Creativă România din cadrul Unității de Management a ProiectuluiMinisterul Culturii și Identității Naționale vă invită sâmbătă, 2 iunie, orele 11.00 la TIFF Industry Hub (Piața Ștefan cel Mare nr. 18, Cluj-Napoca), unde coordonatorul Subprogramului MEDIA în cadrul Biroului Europa Creativă România, Valentina Miu, va prezenta oportunităţile europene de finanțare oferite realizatorilor de film de către Programul Europa Creativă (2014-2020) - Subprogramul MEDIA al UE și perspectivele privind noul cadru finaciar multianual.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) (25.05-03.06 2018, Cluj - Napoca) este printre cele mai importante festivaluri europene de film, fiind primul festival de film din România susținut de Programul MEDIA al UE începând din anul 2008.

TIFF Industry

După ani de eforturi continue pentru promovarea cinematografiei românești și facilitarea întâlnirii dintre invitații internaționali și producătorii și regizorii locali, în 2015 TIFF și-a unit eforturile dedicate industriei sub un singur nume. TIFF Industry este deschis tuturor talentelor din România și Republica Moldova și unește mai multe inițiative, printre care Transilvania Talent Lab (TTL) – programul dedicat tinerelor talente în diverse sectoare ale industriei, și Transilvania Pitch Stop (TPS) – un workshop personalizat pentru viitoarele filme de ficțiune, completat de o prezentare publică și întâlniri față în față. TIFF Industry găzduiește o serie de masterclass-uri și adună experți specializați în dezvoltare de scenariu, regizori, documentariști și personalități din domeniu. TIFF Industry mai înseamnă și vizionări private pentru membrii industriei și proiecții speciale cu cele mai recente filme românești în prezența regizorilor.

În ultimii 27 de ani, dezvoltarea cinematografiei în Europa de Est a fost posibilă, în mare măsură, datorită talentului și realizărilor artistice remarcabile ale cineaștilor din aceste țări. În același timp, Europa de Est a beneficiat și de sprijinul financiar oferit de programul Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene. În acest mod, cinematografiile est-europene realizează pasul către un nou tip de dezvoltare, finanțare și susținere a proiectelor menite să atragă un public cât mai numeros către sălile de cinema.

Accesul este liber! Vă așteptăm!