Europa Creativă – MEDIA România @ Central European Film Festival Timișoara

Data introducerii: 05 Septembrie 2017

Europa Creativă - MEDIA la Central European Film Festival Timișoara, joi, 7 septembrie, orele 15.00, Casa Artelor.

Biroul Europa Creativă România din cadrul Unității de Management a ProiectuluiMinisterul Culturii și Identității Naționale vă invită joi, 7 septembrie, orele 15.00, la seminarul „Europa Creativă – MEDIA - Oportunităţi europene în domeniul cinematografiei“, care se va desfăşura la Casa Artelor (str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8, Timișoara) în cadrul Festivalului de Film Central European/ Central European Film Festival (CEFF). Coordonatorul Subprogramului MEDIA din cadrul Biroului Europa Creativă România, Valentina Miu, va prezenta oportunităţile europene oferite profesioniștilor din industria cinematografică de către Programul Europa Creativă (2014-2020) - Subprogramul MEDIA al UE.

Festivalul de Film Central European/ Central European Film Festival (CEFF), care se desfășoară în perioada 3-9 septembrie la Timișoara, a fost iniţiat acum şase ani de regretatul regizor Radu Gabrea (căruia îi va fi dedicată o retrospectiva în cadrul acestei ediţii) şi poartă marca Europe for Festivals, Festivals for Europe acordată festivalurilor cu o perspectivă globală şi europeană, cu impact semnificativ la nivel local, naţional şi internaţional.

Filme din 14 țări – Austria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Macedonia, Grecia și Muntenegru – premiate la nivel național și internațional, vor permite, în premieră, atât publicului cât și juriului internațional de specialitate, o privire comparativă asupra cinematografiei din regiunea europeană cu centrul în Timișoara. În completare, secţiunea Panorama propune unui public cât mai larg filme alese din diferite părți ale lumii, în dorinţa unei participări active prin celebrarea filmului ca artă dedicată întregii comunități. Acestora li se adaugă secţiunea de Filme Studenţeşti realizate de tineri regizori şi, în afara proiecţiilor de film, conferinţele şi seminariile susţinute de invitaţii ediţiei.

Pornind de la caracterul multicultural și multietnic al Timișoarei, secțiunile Panorama, Filme Studențești și dezbaterile din cadrul festivalului vor gravita în jurul ideii de cultură a minorităților, idee care devine și tema ediției din acest an.

Programul complet al festivalului poate fi studiat aici.

Vă așteptăm!