Calendar linii de finanţare active

 

Sprijin pentru distribuția de filme non-naționale – Distribuţie - Proiectul de sprijin selectiv pentru cinematografe

Data introducerii: 07 Noiembrie 2016

Cerere de propuneri EACEA/19/2016

În cadrul obiectivului specific de promovare a circulației non-naționale a filmelor europene, una dintre prioritățile subprogramului MEDIA este sprijinirea distribuției în cinematografe prin marketing non-naționale, branding, distribuția și prezentarea de opere audiovizuale.

Subprogramul MEDIA acordă sprijin pentru instituirea de sisteme de sprijin pentru distribuția de filme europene non-naționale prin distribuția în cinematografe și alte platforme, precum și pentru activitățile de vânzări internaționale, în special subtitrarea, dublarea și descrierea audio a operelor audiovizuale.

Activitățile care vor fi finanțate sunt campanii de distribuție a filmelor europene eligibile, depuse din partea unei grupări eligibile de minimum 7 distribuitori coordonate de agentul de vânzări al filmului.

Filmul trebuie să fi fost produs în cea mai mare parte de un producător/producători stabilit (stabiliți) în țările participante la subprogramul MEDIA și să fi fost realizat cu participarea semnificativă a profesioniștilor din țările respective. Filmul trebuie să fie o operă recentă de ficțiune sau de animație ori un documentar recent cu o durată de peste 60 de minute și să provină dintr-o țară diferită de țara de distribuție.

Termenele de trimitere a dosarelor sunt 01.12.2016 și 14.06.2017.

Pentru detalii suplimentare, click aici.