https://www.europa-creativa.eu/media

Calendar linii de finanţare active

  • ÃŽn curs de actualizare ...
Vezi toate măsurile de finanţare »

 

Sprijin pentru dezvoltarea de jocuri video europene 2018

Cerere de propuneri – EACEA/24/2017

Obiective și descriere

Prezentul anunÈ› de cerere de propuneri are la bază Regulamentul (UE) nr. 1295/2013 al Parlamentului European È™i al Consiliului din 11 decembrie 2013 privind instituirea programului „Europa creativă” (JO L 347/221), precum È™i rectificarea la acest regulament din 27 iunie 2014 (JO L 189/260).

Prezenta cerere de propuneri este condiÈ›ionată de disponibilitatea fondurilor în urma adoptării bugetului pentru 2018 de către autoritatea bugetară.

În domeniul consolidării capacităților sectorului audiovizual, una dintre prioritățile subprogramului MEDIA este îmbunătățirea capacității operatorilor din sectorul audiovizualului de a elabora opere audiovizuale europene care să aibă potenÈ›ialul de a circula în Uniunea Europeană È™i în afara acesteia È™i de a facilita coproducÈ›iile europene È™i internaÈ›ionale.

Subprogramul MEDIA acordă sprijin pentru elaborarea de opere audiovizuale europene, în special opere cinematografice È™i de televiziune cum ar fi cele de ficÈ›iune, documentarele, filmele de animaÈ›ie È™i cele pentru copii, precum È™i operele interactive, cum ar fi jocurile video È™i multimedia cu un potenÈ›ial mai ridicat de circulaÈ›ie transfrontalieră.

Solicitanți eligibili

Prezentul anunÈ› de cerere de propuneri se adresează societăților europene producătoare de jocuri video, constituite legal cu cel puÈ›in 12 luni înainte de data depunerii cererii È™i care pot demonstra un palmares recent.

Candidaturile din partea entităților juridice stabilite într-una din următoarele categorii de țări sunt eligibile numai dacă sunt îndeplinite toate condiÈ›iile menÈ›ionate la articolul 8 din Regulamentul (UE) nr. 1295/2013 al Parlamentului European È™i al Consiliului privind instituirea programului „Europa creativă”(JO L 347/221), iar Comisia Europeană a iniÈ›iat negocieri cu È›ara respectivă:

  • statele membre ale UE È™i țările È™i teritoriile de peste mări care sunt eligibile să participe la program în temeiul articolului 58 din Decizia 2001/822/CE a Consiliului;
  • statele aderente, țările candidate È™i potenÈ›ial candidate care beneficiază de o strategie de preaderare, în conformitate cu principiile generale È™i cu clauzele È™i condiÈ›iile generale de participare a acestor țări la programele Uniunii Europene stabilite în acordurile-cadru, în deciziile Consiliului de asociere sau în acordurile similare respective;
  • țările AELS care sunt membre ale SEE, în conformitate cu prevederile Acordului privind SEE;
  • ConfederaÈ›ia ElveÈ›iană, pe baza unui acord bilateral care urmează să fie încheiat cu această È›ară;
  • țările care intră sub incidenÈ›a politicii europene de vecinătate, în conformitate cu procedurile convenite cu acestea în temeiul acordurilor-cadru care stabilesc participarea lor la programe ale Uniunii Europene.

Programul este deschis, de asemenea, acÈ›iunilor de cooperare bilaterală sau multilaterală care vizează anumite țări sau regiuni, în funcÈ›ie de creditele suplimentare plătite de țările sau regiunile respective È™i de acordurile specifice care urmează să fie convenite cu acestea.

Programul permite cooperarea È™i acÈ›iunile comune cu țări care nu participă la program, precum È™i cu organizaÈ›ii internaÈ›ionale care activează în sectoarele culturale È™i creative, cum ar fi UNESCO, Consiliul Europei, OrganizaÈ›ia pentru Cooperare È™i Dezvoltare Economică sau OrganizaÈ›ia Mondială a Proprietății Intelectuale, pe baza contribuÈ›iilor comune la realizarea obiectivelor programului.

Pot fi selectate È™i propuneri ale unor candidaÈ›i din țări aflate în afara UE, cu condiÈ›ia ca, la data deciziei de atribuire, să fi fost semnate acorduri de stabilire a modalităților de participare a țărilor respective la programul instituit prin regulamentul menÈ›ionat mai sus.

Acțiuni eligibile

Sunt eligibile doar activitățile legate de faza de realizare a următoarelor proiecte:

  • jocuri video cu scenariu narativ, indiferent de platforma sau metoda de distribuÈ›ie preconizată.

Oricare ar fi tipul ales, jocurile video trebuie să fie destinate exploatării comerciale.

Cererea de propuneri are un singur termen. Cererea de finanÈ›are trebuie depusă între data publicării cererii de propuneri È™i 8.3.2018, ora 12.00 (la prânz, ora Bruxelles-ului).

Durata maximă a proiectului este de 36 de luni de la începerea acÈ›iunii.

Criterii de atribuire

Se va acorda un punctaj dintr-un total de 100 de puncte, pe baza următoarelor ponderi:

  • Calitatea conÈ›inutului È™i a activităților (20 de puncte)
    • Calitatea conÈ›inutului, scenariul narativ al proiectului È™i originalitatea conceptului în raport cu operele existente
  • Caracterul inovator al proiectului (20 de puncte)
    • InovaÈ›ia, adică măsura în care proiectul depășeÈ™te limitele ofertei deja existente a aceluiaÈ™i gen prin propunerea de tehnici È™i conÈ›inuturi „de ultimă oră”
  • RelevanÈ›a È™i valoarea adăugată europeană (20 de puncte)
    • Strategia de dezvoltare È™i potenÈ›ialul de exploatare la nivel internaÈ›ional în Europa (inclusiv gestionarea drepturilor de proprietate intelectuală)
  • Difuzarea rezultatelor proiectului (20 de puncte)
    • Strategia de distribuÈ›ie, de comunicare È™i de marketing È™i adecvarea la publicul È›intă, inclusiv caracteristicile de accesibilitate
  • Organizarea echipei de proiect (10 puncte)
    • Repartizarea rolurilor È™i a responsabilităților echipei de creaÈ›ie în raport cu obiectivele specifice ale acÈ›iunii propuse
  • Impactul È™i viabilitatea (10 puncte)
    • Strategia de finanÈ›are a realizării È™i producÈ›iei, precum È™i potenÈ›ialul proiectului de a fi realizat

Se acordă „automat” puncte suplimentare pentru:
1) proiectele care vizează în mod special copiii (cu vârsta de până la 12 ani) (5 puncte suplimentare)

Buget

Bugetul total disponibil este de 3,78 milioane EUR. ContribuÈ›ia financiară se acordă sub formă de subvenÈ›ie. ContribuÈ›ia reprezintă o sumă între 10 000 EUR È™i 150 000 EUR pentru dezvoltarea conceptului È™i realizarea proiectului unui joc video european (activitățile premergătoare etapei în care conceptul devine un prototip executabil sau o versiune de probă a jocului).

ContribuÈ›ia financiară acordată nu va depăși în niciun caz 50 % din costurile totale eligibile prezentate de solicitant.

Termenul de depunere a dosarelor

Cererile trebuie transmise AgenÈ›iei Executive pentru EducaÈ›ie, Audiovizual È™i Cultură (EACEA) utilizând formularul de cerere online (formular electronic) până la data de 8.03.2018, ora 12.00 (la prânz, ora Bruxelles-ului). Nu se acceptă nicio altă metodă de depunere a cererii.

SolicitanÈ›ii trebuie să furnizeze toate documentele cerute È™i menÈ›ionate în formularele electronice.

Detalii complete

Textul complet al ghidului și formularele de cerere se găsesc la următoarea adresă de internet:https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-for-development-european-video-games-2018_en

Cererile trebuie să respecte toate cerințele ghidului și să fie depuse cu ajutorul formularelor puse la dispoziție.

Rezultate »